2017: Het jaar van DE JUDAJAAGSTER

Wat was het een fantastisch jaar: thrillerdebuut DE JUDAJAAGSTER verscheen op 7 mei 2017!  De presentatie in de synagoge was geweldig. Gevolgd door veel media-aandacht (onder andere radio en krant), er waren vier signeersessies (waarvan de vierde afgelopen 19 december) en er waren twee voordrachten (de tweede was afgelopen 21 december –hoe leuk was het om een half jaar na verschijnen weer met De Judajaagster bezig te zijn (waar trouwens nog prachtige recensies op kwamen).

Hoewel de voorraad slinkt is De Judajaagster nog altijd te bestellen.

Een overzicht van 2017 in foto’s

 

 

 

 

Thriller De Judajaagster on tour | signeersessies

Na het verschijnen van factionthriller De Judajaagster is er veel gebeurd. Zo was er op 17 juni een signeersessie bij Boekhandel Riemer. Een week later, op 24 juni, was Janneke Heimweg samen met Palmslag-collega Patricia van der Broek in Boekhandel Van der Velde- locatie Akerkhof aanwezig voor een ‘meet & greet’.

 

 

 

 

 

De Judajaagster in de Groninger Gezinsbode!

Factionthriller De Judajaagster is al behoorlijk in de pers. Afgelopen woensdag 10 mei verscheen onderstaand artikel in de Groninger Gezinsbode. Een mooie opsteker zo al meteen na de verschijningsdatum.

Voor het lezen van de tekst zie: http://www.gezinsbode.nl/nieuws/70869/janneke-heimweg-over-haar-coming-out-als-schrijver/

 

De Judajaagster in de Gezinsbode

Factionthriller De Judajaagster is gepresenteerd!

Afgelopen zondag 7 mei was de presentatie van factionthriller De Judajaagster. Onder toeziend oog van bijna honderd genodigden overhandigde Janneke Heimweg het eerste exemplaar aan oud-stadsdichter en schrijver Ronald Ohlsen. Ook dank aan Daphne Smets voor de presentatie en het interview met uitgever Maurice van Dijk.

Foto’s: Arie Heimweg en Gert Meijer (Kiekons)

 

 

De Judajaagster ook op Glasnost radio

Afgelopen maandag was ik te gast bij Glasnost radio (van OOG). Ik droeg een column voor over het waargebeurde historische verhaal waarop De Judajaagster gebaseerd is en sprak daarna met Anne Jan Toonstra over hoe ik tot dit onderwerp kwam.

Via onderstaande link kun je het hele interview terugluisteren. http://www.glasnostici.nl/2017/05/04/janneke-heimweg-het-verhaal-over-de-joden-die-hier-in-de-val-zijn-gelokt-intrigeert-me/

 

 

 

 

De eerste recensie van De Judajaagster is binnen!

De eerste recensie van De Judajaagster is meteen een knaller. Met maar liefst vier sterren (van vijf) en een prachtige aanbeveling: “De Judajaagster heeft alles in zich wat een boek nodig heeft voor veel leesplezier!”, is deze schrijver zo blij als het maar kan.

“De Judajaagster van Janneke Heimweg, een titel en auteur om te onthouden!
Ik heb erg genoten van dit boek en kan het iedereen aanraden!
Daarom waardeer ik dit mooie boek met 4 vette sterren! Dik verdiend!”

Via de onderstaande link lees je de complete recensie.

https://www.hebban.nl/recensies/son370-over-de-judajaagster

 

 

De Judajaagster ruikt het lekkerst van allemaal

Daar is-ie dan, mijn eigen De Judajaagster! En wat is-ie mooi en ruikt-ie verrukkelijk. Ik hoef je niet te vertellen hoe bijzonder het is, om dan eindelijk het boek echt in handen te hebben. Uitgeverij Palmslag maakte er deze foto van.

 

De uitnodiging voor de boekpresentatie is klaar!

Nog drie weken en dan is het zover! Hoog tijd dus voor de uitnodiging voor de boekpresentatie van mijn factionthriller De Judajaagster. Kom je ook? (graag even aanmelden)
Kun je er niet bij zijn maar wil je wel graag het boek, bestel dan hier http://www.jannekeheimweg.nl/bestel-het-boek/

 

De achterflap is klaar!

Als dan ook de achterflap klaar is, begint het schrijvershart wel erg snel te kloppen. Ben jij net zo enthousiast en nieuwsgierig en wil je het boek alvast bestellen? Gebruik dan het bestelformulier op deze pagina: http://www.jannekeheimweg.nl/bestel-het-boek/

 

 

Hoe strenge vorst hartverwarmend kan zijn

‘Kijk, die doet haar broek uit!’

Het is -4˚C, strakblauw en ik heb mijn fotoshoot voor de auteursfoto. Het is zover, de heren van KTF fotografie hebben hun plek bepaald en het licht en nog veel meer dingen gecheckt. Zo snel ik in een overvolle winkelstraat in het centrum kan, trek ik mijn oude trainingsbroek uit die ik over mijn zomerpanty draag. Mijn winterjas verwissel ik voor een dunnere -maar meer passend bij mijn outfit- jas en neem mijn positie op het stoepje voor de deur van het kunstwerk ‘Portaal’* in.

‘Dat kind kan wel blaasontsteking krijgen’, zegt de mevrouw van straatkrant De Riepe die ons vanaf haar standplaats gadeslaat.

Fotoshoot auteursfoto Janneke Heimweg

Rillend probeer ik me te vervrouwen, weet dat ik het doe voor een goed doel en thuis voor de spiegel bij de verwarming had deze kledingcombi er zo goed uitgezien.

‘Trek je broek er maar weer overheen hoor’, klinken de verlossende woorden, ‘We zetten je er wel tot aan je middel op.’ Heel fijn, van die meedenkende fotografen.

Wintersprookje

Meteen al een stuk warmer neem ik mijn positie weer in. ‘O, je gaat voor mijn deur staan’, is nu de reactie van de Riepemevrouw. ‘Ik moet even zitten, ben heel duizelig.’ Ze schuift haar tassen opzij en alsof het heel normaal is gaat ze achter mijn benen op het stoepje zitten. ‘Weten jullie wel waar deze deur voor staat?’ We knikken braaf, wachten even beleefd, maar de vrouw lijkt niet van plan op te staan. Ondertussen gaat ze rustig verder met het verkopen van de straatkrant. ‘Je kan ‘m ook aansteken hoor, net als het meisje met de zwavelstokjes.’

Je begrijpt, ik hoef geen enkele moeite te doen om oprecht te lachen in de camera. Omdat het tenslotte wel -4˚C is en de vrouw er nog steeds zit gaan we toch maar door met fotograferen.

Gouden vakwerk

En zo schieten we de een na de andere foto, het zonlicht schijnt geweldig op de gouden koepels van de synagoge. Wat een cadeautje dit winterweer. Gelukkig zijn de heren echte vaklui en zijn we mooi op tijd klaar. Benieuwd naar het eindresultaat schudden we elkaars bevroren handen, groeten de vrouw die zich inmiddels weer beter voelt en ons met een stralende lach nog een krant wil verkopen en gaan ieder onze weg- blij met het geluk en vakmanschap.

 

*Portaal (bron Wikipedia): Op de hoek met het Zuiderdiep een bronzen deur, die niet kan worden geopend. Erachter ligt de geschiedenis die ontoegankelijk blijft, het verleden is buiten bereik geraakt (kunstenaar: Gert Sennema).

 

 

Oudere berichten «